Όλες οι δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας στο Virtuality στο Παρίσι

Η έκθεση Virtuality επιστρέφει με την τρίτη της έκδοση στο κέντρο CentquatreParis από τις 21 έως και τις 23 Νοεμβρίου, για να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας (VR) και των εμβαθών τεχνολογιών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, εμπειρίες, ολογράμματα, συνέδρια, διαγωνισμούς VR e-sport, μια σειρά συναυλιών στο πλαίσιο του νέου φεστιβάλ μουσικής, Innovasound κι έναν εκθεσιακό χώρο όπου συμμετέχουν 100 εκθέτες.

Στο επίκεντρο του φετινού Virtuality, βρίσκεται το XR, (ακρωνύμιο για την Εικονική, την Αυξημένη και την Μικτή Πραγματικότητα), το οποίο εκδημοκρατίζεται καθώς το συναντάμε πλέον αρκετά συχνά σε πολλούς τομείς. Πώς θα είναι το μέλλον της ψυχαγωγίας χάρη στο XR; Πολλά δημιουργικά στούντιο και χώροι διασκέδασης XR όπως το Illucity και το mk2+ θα βρίσκονται στο Virtuality για να δείξουν στους επισκέπτες πώς και γιατί η βιομηχανία αυτή θα μπορούσε να ενισχυθεί από την ανάπτυξη τεχνολογιών XR.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Innovasound χρησιμοποιεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εμπειρία της εμβύθισης, προκειμένου να προωθήσει καινοτόμες, ποιητικές και θεαματικές προσεγγίσεις στις σημερινές μουσικές πρακτικές.

Οι νέες μορφές πολιτισμικής διαμεσολάβησης την εποχή του XR, η τεχνολογική εξέλιξη των χώρων ψυχαγωγίας, η ενίσχυση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μερικές από τις θεματικές του Virtuality.

Υγεία και ευεξία

Η εικονική κι επαυξημένη πραγματικότητα στην υπηρεσία της επιστήμης, της ευεξίας και της κοινωνικής ευημερίας. Χάρη στην εικονική πραγματικότητα, είναι πλέον δυνατή η θεραπεία πολλών διαταραχών, όπως είναι το άγχος και στην ανακούφιση του πόνου. Στην έκθεση συμμετέχουν δύο εταιρείες που ειδικεύονται στην ιατρική ύπνωση και που χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα. Η HypnoVR προσφέρει λύσεις με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην αναισθησία, τη θεραπεία του πόνου και του άγχους και η Caycea έχει αναπτύξει μια λύση για τη θεραπεία του άγχους και του πόνου στην νοσοκομειακή περίθαλψη. Τέλος, η Reverto με έδρα τη Λυών, θα παρουσιάσει τη δική της εμπειρία VR για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του σεξισμού στις επιχειρήσεις.

 

www.ert.gr

Όλες οι δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας στο Virtuality στο Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *