Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του 18χρονου τότε Ηλία Λύτρα που έπεσε από τους πρώτους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 και τραυματίστηκε. «Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε άρχισαν να πέφτουν πάνω μας ένας, δύο, τρεις, δέκα, εκατό..»
Το ρολόι δείχνει 5 παρά 2 και η χαρά μετατρέπεται σε θρήνο. Κάποιοι αστυφύλακες καταφέρνουν να “ξεριζώσουν” ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στο Τζάννειο. Οι συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, εκατοντάδες φίλαθλοι ψάχνουν τους φίλους τους. Οι πρώτοι νεκροί αναγνωρίζονται. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ο αριθμός τους θα φθάσει τους 21. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί για την περίθαλψη των τραυματιών και γίνονται εκκλήσεις για ιατρικές ενισχύσεις και αίμα.
Στο Τζάνειο καταφθάνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που ενημερώνουν διαρκώς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η τηλεόραση διακόπτει την κανονική ροή του προγράμματός της και μεταδίδει σοβαρή μουσική.
Όλη η Ελλάδα, φίλαθλη και μη, πενθεί. Οι οπαδικές προτιμήσεις υποχωρούν μπροστά στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Το πιο εξοργιστικό γεγονός της όλης ιστορίας είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους υπευθύνους δεν έχει λογοδοτήσει για την απίστευτη αυτή τραγωδία. Οι 5 φύλακες της Θύρας 7, που πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών, αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά στις 22 Σεπτεμβρίου του 1986.
Η μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων τιμάται κάθε χρόνο από τους παράγοντες, τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους φίλους του Ολυμπιακού.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησε την μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφτηκε το μνημείο των θυμάτων της Θύρας 7 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να αφήσει ένα λευκό τριαντάφυλλο τιμώντας έτσι την μνήμη των 21 θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7
Την μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7 που έχασαν τη ζωή τους την 8η Φεβρουαρίου 1981 τίμησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, απέτισε φόρο τιμής φόρο τιμής στους νεκρούς οπαδούς, αφήνοντας στο μνημείο της Θύρας 7 που είναι στον περιβάλλοντα χώρο του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Θυμίζουμε ότι στις 8/2/1981 μετά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ το οποίο ολοκληρώθηκε με νίκη με σκορ 6-0 για τους Πειραιώτες 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα σκαλιά της Θύρας 7 στην μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

Φέτος δεν θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο αλλά το βράδυ της Δευτέρας (7/2,21:00) η Θύρα 7 θα τιμήσει τα παιδιά που χάθηκαν καλώντας τον κόσμο να συγκεντρωθεί στο μνημείο.

Για πάντα στις καρδιές μας! / Forever in our hearts!#Olympiacos #NeverForgotten1981
#Gate7 pic.twitter.com/hKs2QdW2bD
— Olympiacos FC (46
) (@olympiacosfc) February 5, 2022
Για πάντα στις καρδιές μας! / Forever in our hearts!#Olympiacos #NeverForgotten1981 #Gate7 pic.twitter.com/hKs2QdW2bD
— Olympiacos FC (46
) (@olympiacosfc) February 5, 2022
Ο Ολυμπιακός διοργάνωσε και την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία.