Allo Mati - Η άλλη ματιά των ειδήσεων
  • Top News
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Επιστήμη
  • Lifestyle
  • Ελλάδα
No Result
View All Result
  • Top News
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Επιστήμη
  • Lifestyle
  • Ελλάδα
No Result
View All Result
Άλλο Μάτι
No Result
View All Result

Μακρόν: Κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παύση των εχθροπραξιών στο ουκρανικό έδαφος – Τι ζητάει ο Πούτιν!

NewsRoom by NewsRoom
28 Φεβρουαρίου, 2022
in Κόσμος
0
Μακρόν: Κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παύση των εχθροπραξιών στο ουκρανικό έδαφος – Τι ζητάει ο Πούτιν!

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παύση των εχθροπραξιών λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που ξέσπασε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (500.000 πρόσφυγες σε 4 ημέρες).

Για τον λόγο αυτό ο Μακρόν μίλησε με τον Πούτιν θέλοντας ο Ρώσος Πρόεδρος να μην ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας (σήμερα είναι η τελευταία μέρα της ρωσικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η αίτηση του κ. Μακρόν συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε το βράδυ στις 10 ώρα Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρονμίλησε νωρίτερα την Δευτέρα για περίπου μιάμιση ώρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μιλήσει σήμερα πολλές φορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμάνουελ Μακρόν επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση παύση πυρός. Για το διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε να εφαρμοστούν τα εξής:

  1. Πρώτον άμεση διακοπή όλων των επιθέσεων κατά πολιτών,
  2. δεύτερον προστασία των αστικών υποδομών
  3. και τρίτον εξασφάλιση των οδικών αξόνων πρωτίστως δε εκείνων που βρίσκονται νοτίως του Κιέβου.

Avec le Président Zelensky, nos échanges sont constants. Je veux saluer le sens des responsabilités dont il fait preuve. À la demande de ce dernier et compte tenu de la situation humanitaire, j’ai appelé le Président Poutine.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) February 28, 2022

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί αυτούς τους τρεις όρους. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης:

  • -τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου,
  • -την προστασία του αστικού πληθυσμού
  • -την ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να μείνουν σε επαφή τις επόμενες μέρες ούτως ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. Σύμφωνα με την γαλλική ανακοίνωση ο Πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε και σε αυτό.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν τα διεθνή  ΜΜΕ καθώς και όπως μεταδίδει το RT ο Πούτιν επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο που μαίνεται για πέμπτη μέρα.

Οι τέσσερις όροι είναι οι εξής:

  1. Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  2. Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  3. Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  4. Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποτελούν απειλή για τους Ουκρανούς αμάχους

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, από την δική του πλευρά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το CNN, πως μια διευθέτηση μέσω διαλόγου με την Ουκρανία είναι δυνατή μόνο με άνευ όρων εξέταση των νόμιμων αμυντικών συμφερόντων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ρωσικής κυριαρχία στην Κριμαία, της επίλυση των καθηκόντων αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης της Ουκρανίας και διασφάλιση του ουδέτερου καθεστώτος της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ρωσία είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Ο Ρώσος Ορόεδρος, φέρεται να ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν απειλή για τους αμάχους στην Ουκρανία και κατηγορεί την απειλή στους Ουκρανούς εθνικιστές.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν απειλούν πολίτες και δεν χτυπούν πολιτικές υποδομές. Η απειλή προέρχεται από Ουκρανούς εθνικιστές που χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα, τοποθετούν σκόπιμα οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές και ενέτειναν τους βομβαρδισμούς πόλεων στο Ντονμπάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Πηγή fantomas.gr

Previous Post

Νέες ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο αμέσως μετά το τέλος των συνομιλιών

Next Post

Ο χάρτης με τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία – Οι πόλεις που ακόμη αντιστέκονται

NewsRoom

NewsRoom

Next Post
Ο χάρτης με τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία – Οι πόλεις που ακόμη αντιστέκονται

Ο χάρτης με τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία – Οι πόλεις που ακόμη αντιστέκονται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλο Μάτι - Η άλλη ματιά των ειδήσεων!

  • Top News
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Επιστήμη
  • Lifestyle
  • Ελλάδα

© 2021 Allo Mati - Η άλλη ματιά των ειδήσεων Allomati.com.

No Result
View All Result
  • Top News
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Επιστήμη
  • Lifestyle
  • Ελλάδα

© 2021 Allo Mati - Η άλλη ματιά των ειδήσεων Allomati.com.